ÁFA fizetési kötelezettség átvállalása

ÁFA-fizetési kötelezettség átvállalásával kapcsolatos tájékoztató

 

Komplex vámügyi szolgáltatásunk során többek között egyik legfontosabb célunk, hogy megbízóinkat adminisztratív terheinek csökkentése mellett előnyös finanszírozási lehetőségekhez juttassuk, hiszen tudjuk, sokszor komoly nehézséget jelent az importálóknak a szállítmányt terhelő vám és import ÁFA azonnali kiegyenlítése. E célkitűzésünk megvalósítása érdekében döntöttünk úgy, hogy az eddigi közvetlen képviseleti szolgáltatásunkat közvetett képviselettel is kibővítjük, ebből a célból alapítottuk a PCS Customs Kft-t.

A közvetett vámjogi képviselet lényege, hogy a képviselő saját nevében, de egy másik személy érdekében jár el. Ebben az esetben tehát a PCS Customs Kft. saját nevében, de az importőr (megbízó) érdekében jár el és a vonatkozó vámterhek megfizetése kapcsán így válik adóssá.

 

Az ÁFA Tv. 145.§ (2) bekezdése viszont lehetőséget teremt arra, hogy a termék importja során a vámeljárásban az importáló helyettközvetett vámjogi képviselet eseténaz adót a közvetett vámjogi képviselő fizesse meg.

Az általunk ajánlott komplex vámügyintézői szolgáltatás keretében egy speciális – mind a vámjogszabályok, mind az ÁFA törvény előírásainak mindenben megfelelőkonstrukcióban így ügyfeleinknek vámkezeléskor nem keletkezik ÁFA-fizetési kötelezettségük.

Amennyiben szeretné az általunk nyújtott vámügyintézés előnyeit kihasználni, szeretné adminisztrációs és finanszírozási terheit minimalizálni, ezáltal pénzügyi egyensúlyát és versenyképességét megőrizni, akkor vegye igénybe a PCS Customs Kft. által nyújtott közvetett vámjogi képviseletet.